Preguntes freqüents

Hem comprovat que, per algun motiu que estem estudiant, alguns navegadors web no acaben de ser compatibles amb algunes fases del procés de preinscripció i/o inscripció. Si seguiu experimentant errors tot i comprovar que les vostres dades són correctes o esteu seguint els passos indicats, proveu de fer-ho amb algun altre navegador. Amb Mozilla Firefox o Internet Explorer acostuma a funcionar al 100%.

Si el problema persisteix tot i canviar de navegador, poseu-vos en contacte amb nosaltres

A la Preinscripció A (per a aquells infants que ja han vingut anteriorment a colònies) trobareu un apartat per poder inscriure els germans i germanes més petits. Per tant, no heu de patir per fer dues preinscripcions per separat, sinó que les podeu fer en el mateix moment!

Els menús de les nostres colònies sempre estan establerts amb anterioritat, tant si els realitza el servei de cuina d’una Casa de Colònies com si els prepara l’equip de monitores i monitors amb l’ajuda dels joves. Tot i això, davant un infant amb una intolerància, al·lèrgia o dieta especial, és imprescindible detallar-ho a la fitxa en el moment de la inscripció. En aquests casos sempre es fa un menú adaptat o alternatiu si fos necessari.

Tot i això, cal tenir en compte que sovint no s’especifica prou en les fitxes la especificitat de la intolerància. Per exemple:

Anotar que el/la meu/va fill/a té “intolerància al tomàquet” sovint es pot entendre de diferents maneres i és important que s’indiqui en quines condicions és intolerant. Per a l’equip de cuina, una persona “intolerant al tomàquet” no pot menjar tomàquet en cap forma i per tant mai se li distribuirà un àpat que contingui tomàquet (ni cru, ni al forn, ni sofregit, ni en salsa de tomàquet fregit, ni kètxup, ni altres derivats del tomàquet). Si l’infant és tan sols intolerant al tomàquet cru i al forn però no al sofregit ni al kètxup, seria més adequat indicar-ho així a la fitxa en el lloc oportú. El mateix és aplicable a altres freqüents intoleràncies com la llet (ni iogurts, ni beixamel, ni brioixeria, ni xocolata amb llet ni altres derivats de la llet).

Sí, el preu de cada tanda inclou el transport d’anada i tornada des de Barcelona.

La tanda de Gegantons i Infantons no inclou el transport, ja que les famílies porten i venen a recollir els infants a la casa.

A Colònies Jordi Turull considerem que les noves tecnologies són molt importants i fins i tot les introduïm en algunes de les nostres activitats en la nostra ambició d’innovar en el lleure. Tot i això, també som del parer que els dies que duren les colònies són expressament per gaudir-los en plenitud amb les companyes i companys, monitores i monitors, la natura i tot l’entorn més proper. L’ús de la telefonia mòbil, amb totes les prestacions que ofereix actualment, no deixaria d’impossibilitar totes aquestes relacions que nosaltres creiem cabdals per al desenvolupament mínim de les colònies. És per aquest motiu que no es permet l’ús o fins i tot possessió de dispositius de telefonia mòbil durant les colònies. Recomanem fermament que deixin el telèfon mòbil a casa abans de marxar i, si fos el cas que es detectés un telèfon mòbil a la casa de colònies, amb previ avís i consentiment de les famílies, es procediria a enretirar-lo fins la finalització de les colònies. A més a més, cal recalcar que moltes de les cases de colònies on anem tenen una cobertura molt limitada, evidentment coneguda per l’equip de monitors que l’utilitzaran per comunicar totes les notícies de la tanda o si hi ha qualsevol tipus d’urgència.

Digueu-nos hipsters, vintage, o retros, però ens encanten les cartes! A totes les cases que anem tenim localitzada la bústia de correus (analògics) més propera per enviar i rebre les cartes necessàries. Durant les estones lliures, els infants i joves tenen l’opció d’escriure cartes i entregar-les a l’equip de monitores i monitors. Aquest s’encarregarà de fer-les enviar, de la mateixa manera que distribuir-les entre els infants i joves. És important recalcar que per enviar cartes, els infants i joves han de dur sobres i segells a la casa de colònies.

Al Timbaler 0 (butlletí amb tota la informació necessària prèvia a la tanda que se us facilitarà) apareixeran les adreces concretes per poder-vos comunicar amb qui sigui!

Sí, a Colònies Jordi Turull volem que sigui un espai per a tothom i que tots els infants i joves puguin gaudir d’uns dies de convivència, lleure, joc i amistat. És per això que tenim programes de beques externs i interns per a becar infants i joves en risc d’exclusió social o famílies amb dificultats econòmiques. Consulteu més informació a l’apartat de beques.

I tant! Sempre tenim programada la reunió de famílies pel primer diumenge de juny, fent que aquest curs caigui al 6 de juny.

En aquesta reunió es convoquen a totes aquelles famílies que tinguin un fill o filla inscrit a alguna de les tandes de colònies. Allí es donarà tota la informació necessària per marxar el dia que toqui, a més que podreu conèixer l’equip de monitores i monitors que acompanyaran els infants i joves aquest estiu. Aquest equip mateix serà l’encarregat de resoldre dubtes i especificar tot el que calgui i marxar de colònies amb els mínims dubtes possibles.

Durant la reunió es recomana que els mateixos infants o joves no hi siguin, ja que potser durant aquesta es revelen algunes coses que es prefereix mantenir en secret (la reunió no és #SpoilerFree). En cas que sigui presencial, paral·lelament a la reunió hi haurà més monitores i monitors que vetllaran per aquells infants que tinguin les seves famílies assistint a la reunió. Per aquest mateix motiu, si ho creieu convenient, els mateixos infants també podran conèixer l’equip de monis!

En breu confirmarem l’horari i localització de la reunió.

Sí, farem reunions informatives per totes aquelles famílies que tinguin dubtes. Hi ha diverses reunions programades a tot Catalunya. Podeu consultar dia i hora aquí.

Sí, poden venir infants i joves de qualsevol escola. Com a dada a tenir en compte, el mateix any 2018, el 51% dels participants totals a Colònies Jordi Turull no provenien d’Escola Pia!

A partir d’aquest moment podràs accedir a realitzar la Inscripció en Ferm (dirigeix-te a l’apartat “Accés a zona privada”), utilitzant el codi d’usuari i clau de pas que vas entrar l’últim cop per fer la preinscripció.

En cas de no voler la plaça adquirida, caldrà anul·lar-la per alliberar la plaça ocupada. Ho podeu fer tant per via e-mail, com per via telefònica.

Si tens més dubtes sobre el procés de preinscripció, sorteig, inscripció o entrega de documentació, consulta a l’apartat d’Inscripcions.

Si estàs en llista d’espera segurament te’n deus haver assabentat mitjançant el correu o perquè així ho hem acordat quan ens hem posat en contacte amb tu. Sempre pots consultar aquesta llista d’espera fàcilment, la qual s’anirà actualitzant cada cop que hi hagi moviments dins de la tanda, com ara baixes o desplaçaments a altres tandes més buides.

Un cop estiguis en llista d’espera i et consti que hi ha places a altres tandes a les quals pots optar, pots contactar-nos i consultar si es podria realitzar un canvi. Sovint, les tandes de primera quinzena acostumen a ser molt sol·licitades mentre que les de la segona quinzena de juliol no tant. Sempre és una bona opció considerar fer altres tandes ja que potser encara queden places.

L’altra opció, tot i que requereix molta paciència, és la d’esperar. De canvis n’hi poden haver fins el mateix dia de marxar de colònies, és per aquest motiu que no podem ser massa precisos en comunicar “fins quan” s’ha d’esperar.

Tal i com s’indica al mateix formulari d’inscripció, necessitem el número de Seguretat Social, no el del CatSalut. Aquest número és un que tota persona donada d’alta a la Seguretat Social ha de tenir i comença per 08 i té un total de 12 xifres. Si no coneixes el teu número de Seguretat Social, només cal que consultis a qualsevol nòmina o al portal web de la Seguretat Social.

El motiu pel qual el demanem és principalment per les tandes que realitzem fora de Catalunya (com ara Pineta i Euskadi). Sovint ens trobem que els centres de salut d’altres comunitats autònomes prefereixen aquest número al del CatSalut, únicament vàlid a Catalunya.