Què és Colònies Jordi Turull?

Som una entitat d’Escola Pia de Catalunya que, des de l’any 1964, ens dediquem a l’educació d’infants i joves a partir de les colònies de lleure. Totes les activitats estan promogudes per monitores i monitors amb la formació i preparació deguda, que ho fan de manera voluntària i altruista.

La majoria de monitors/es han estat infants de Colònies Jordi Turull que quan arriben a l’edat de 18 anys tenen l’oportunitat de fer el curs propi de pre-monitors/es i posteriorment es treuen el Curs oficial de Monitor/a i/o Director/a d’activitats en el temps de lleure de la Generalitat, la majoria amb la nostra escola de lleure, Escola Adhara.

Per a nosaltres, els valors de la convivència, el compromís vers el grup i l’esforç personal, des de la vida de cada dia i el joc, esdevenen l’eix principal de la proposta que oferim.

Infantons

Infantons

De 5 a 9 anys, a Can Mas

Més informació

Amb els Infantons fem el mateix tipus d’activitats però adaptades a la seva edat. Això si, tenim molt en compte la part del quotidià, l’acompanyament dels monitors/es a l’hora de llevar-se, de dinar, a les estones lliures, a la piscina, a l’anar a dormir, quan cauen i es pelen el genoll… Per aquest motiu procurem que la ratio infant-monitor sigui el doble de la que demana la llei i a Infantons tenim uns 7 infants per cada monitor/a.

A la casa de Pineta tenim un equip d’animació que organitza aquests mini o macro espectacles, els dies comuns amb tota la tanda i també el diari de la colònia, El Timbaler, a on els nens poden participar.

També comptem amb l’administrador de la casa (per temes logístics), els dos caps de tanda i el/la responsable sanitari/a (normalment infermer/a diplomat/da).

Les activitats són des de gimcanes, jocs de pistes, tallers, banys al riu, excursions, descobertes de l’entorn, jocs de nit, vetllades, moments de reflexió i valoració del dia, cançons o danses amb les guitarres, estones lliures per la prada (fan cabanes, bàsquet, futbol, xapes, polseres de fil, canten i corren…).

PINETA

Pineta

De 10 a 13 anys, a la Casa de Pineta

Més informació

Lacot

Lacot

14 anys, a La Cot (La Garrotxa)

Més informació

Fent Camí

Fent Camí

15 anys, a Santa Eugènia d’Agullana (Agullana) o Pare Artigues (Planoles)

Més informació

Amb els adolescents anem més lluny, en tots els sentits. Caminem més (sempre en contacte amb la natura), les reflexions i les emocions s’intensifiquen, a més a més apoderem els i les joves perquè comencin a ser més autònoms/es. Es preparen els àpats, han de treballar cooperativament, han de prendre més decisions, fan coses que potser els costen més esforç perquè ja no esperen que tot sigui fàcil, sinó que valgui la pena. I tant que val la pena perquè l’estiu següent volen repetir!

Caravana

Caravana

16 anys, a Cal Masover

Més informació

A17

A17

17 anys, a Barcelona i Els Falcons (Vansa i Fórnols)

Més informació

SENSI

SENSI

18 anys (2004)

Sensi 1: Pineta

Sensi 2: Claverol

Més informació

I finalment, quan arriben als 18 anys, molts tenen ganes de fer reviure als infants el que ells han viscut tots aquests anys. I fan el nostre curs de Sensi (pre-monitor i voluntariat) per tal de poder ser monitors/es l’any següent.